FAQ

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

 

terug naar boven Hoe kan ik mij aanmelden voor een gebruikersaccount?

De gebruikersaccounts worden toegewezen door het NOC*NSF. Zij bepalen of u recht heeft op een gebruikersaccount en de privileges die hier bij horen. Over het algemeen zijn de gebruikers de bondscoaches en jeugdcoaches van de nationale selecties. Deze gebruikersaccounts worden de komende maanden gefaseerd aangeleverd aan de door het NOC*NSF geselecteerde groep coaches.

 

terug naar boven Hoe stel ik een vraag aan het team van Topsport Topics?

U kunt alleen een vraag indienen als u een gebruikersaccount heeft. Mocht u een gebruikersaccount hebben en een vraag aan ons wilt stellen, dan kunt u dat op twee manieren doen. U kunt het Topsport Topics team bellen op het telefoonnummer dat verschijnt nadat u bent ingelogd. Daarnaast kunt u, ook na aanmelding op de site, een vraagt direct naar het Topsport Topics team mailen. Zet u in de mail uw contactgegevens, dan kan er direct contact met u worden opgenomen.

 

terug naar boven Ik heb een vraag waarvan ik niet zeker weet of hij geschikt is om voor te leggen aan het team van Topsport Topics, kan ik deze vraag dan toch stellen?

Uiteraard kunt u in dit geval ook bij het Topsport Topics team terecht met uw vraag. Er zal dan persoonlijk contact met u opgenomen worden om te zien of en hoe uw vraag het best beantwoord kan worden.

 

terug naar boven Ik wil liever niet dat mijn naam bekend wordt bij het stellen van een vraag. Kan ik mijn vraag anoniem indienen?

Om uw vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden heeft het team van Topsport Topics het liefst persoonlijk contact met u. Dan kan samen met u uw vraag zo duidelijk mogelijk geformuleerd worden zodat u een zo compleet mogelijk antwoord kunt krijgen. 

Als u anoniem wilt blijven zal uw naam niet worden genoemd wanneer de vraag en het antwoord op het beschermde deel van de site worden geplaatst. Uiteraard worden de vragen zeer vertrouwelijk behandeld.

 

terug naar boven Ik wil achteraf zelf bepalen of de vraag en het antwoord op het beschermde deel van de site worden geplaatst, kan dat?

Nee, dit kan niet. Het Topsport Topics team zal eerst samen met u de vraag zo goed mogelijk formuleren. Als zowel u als Topsport Topics de vraag heeft goedgekeurd, zal deze vraag en het geformuleerde antwoord altijd op het beschermde deel van de site geplaatst worden. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen dat uw naam niet wordt vermeld. 

 

terug naar boven Ik wil graag een persoonlijk overleg over mijn te stellen vraag. Is dit mogelijk?

Als u uw vraag heeft ingediend neemt het team van Topsport Topics contact met u op. Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk (fysiek) gesprek met Topsport Topics, alleen of bijvoorbeeld samen met uw medische staf, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

 

terug naar boven Ik wil graag dat er bij mijn sporters een nieuwe trainingsvorm wordt getest. Kan ik daar Topsport Topics inschakelen?

Dit is niet mogelijk. Het Topsport Topics team kan u ondersteunen aan de hand van bestaand onderzoek en de resultaten die uit deze onderzoeken komen. Praktisch onderzoek wordt niet door het team uitgevoerd. Mocht u echter een vraag hebben waarvoor onderzoek noodzakelijk is kan het team u wel in contact brengen met partijen die u hierin eventueel kunnen faciliteren.

 

terug naar boven Ik wil de samenvattingen die gepubliceerd zijn op de site graag gebruiken in een werkstuk/rapport of andere vorm van publicatie. Is dit toegestaan?

Dit is toegestaan mits er een duidelijke bronvermelding geplaatst wordt.

 

terug naar boven Zijn de samenvattingen die geplaatst zijn een eigen interpretatie van de resultaten uit het wetenschappelijke artikel?

Nee, het Topsport Topics team vat alleen de artikelen samen. Er wordt wel een voetnoot geplaatst bij de samenvattingen over de betrouwbaarheid en het praktische nut van het uitgevoerde onderzoek. In de samenvattingen wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen de mening van de auteurs van het wetenschappelijk artikel en de mening van de medewerkers van Topsport Topics.

 

terug naar boven Kost het geld om een vraag te stellen en te laten beantwoorden?

Als u via het NOC*NSF bent voorzien van een gebruikersaccount is het stellen en laten beantwoorden van een vraag, buiten de telefoonkosten, kosteloos.

 

terug naar boven Ik heb geen gebruikersaccount. Waarom heb ik geen recht om een vraag te stellen aan het Topsport Topics team?

Topsport Topics is er in eerste instantie om de topsport in Nederland te dienen. Om onze service van het beantwoorden van vragen binnen 5 werkdagen te kunnen garanderen zal NOC*NSF een selecte groep coaches selecteren die een vraag kunnen indienen. Enerzijds om het de hoeveelheid werk binnen de perken te houden en anderzijds om de exclusiviteit van de Nederlandse top te waarborgen.

 

terug naar boven Hoe weet ik zeker dat het antwoord op mijn vraag getoetst is door echte kenners?

De medewerkers van Topsport Topics zijn geselecteerd op onder andere kennis en het kunnen maken van een vertaalslag naar de topsportpraktijk. Uiteraard kunnen vragen gesteld worden die niet direct in het kennisgebied liggen van de teamleden. In dit geval zal er gebruik worden gemaakt van een zeer uitgebreid netwerk van universitaire docenten en onderzoekers om zo een zo gedegen mogelijk antwoord te kunnen geven op uw vraag. 

 

terug naar boven Hoe weet ik dat mijn vraag niet door de internationale concurrentie wordt gelezen?

Het doel van Topsport Topics is om de Nederlandse topsport naar een hoger plan te trekken. Er is het team alles aangelegen kennis binnen de landsgrenzen te houden. Vandaar dat het NOC*NSF maar een selecte groep coaches voorziet van een gebruikersaccount. Alleen mensen met een gebruikersaccount kunnen de vragen en antwoorden inzien. Zo kunnen coaches van de Nederlandse equipe wel van elkaar leren, maar wordt de vertrouwelijke informatie niet voor de buitenwereld toegankelijk.

 

terug naar boven Hoe lang duurt het voor mijn vraag beantwoord is?

Het team van Topsport Topics streeft er naar om uw vraag binnen 5 werkdagen beantwoord te hebben. U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van het literatuuronderzoek dat voor u wordt uitgevoerd.

Twitter Feed

Delen:
FacebookTwitter
  • Partners
  • NOC*NSF
  • Vrije Universiteit Amsterdam
  • Kenniscentrum Sport
  • Rijksuniversiteit Groningen